Slujba de Tarnosire

Duminică, 31 august 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor noștri din localitatea Gurbănești, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii și a cloptniței. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinţiei Sale au slujit Sfânta Liturghie preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre pericopa evanghelică cu tânărul bogat care dorea desăvârșirea, despre îndemnul Mântuitorului de urmare a poruncilor Decalogului, despre robia la care omul este supus din iubirea față de cele materiale, despre libertatea și desăvârșirea pe care le aflăm urmându-L pe Mântuitorul Iisus Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, rangul de sachelar preotului paroh Iulian Dobre și Medalia aniversară a Episcopiei domnului primar Sandu Manea.

La acest moment toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.
După Sfânta Liturghie credincioșii prezenți în număr mare au fost invitați la agapa ce s-a pregătit în curtea bisericii.

Alte informatii gasiti aici:

http://sf-esc.ro/informatii/9241-preasfintitul-vincentiu-a-tarnosit-biserica-parohiala-din-gurbanesti.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.