Asistenta Sociala

În ajutorul credincioșilor înzăpeziți

În ziua de 30 ianuarie 2014, după Sfânta Liturghie, cucernicul preot Dobre Iulian a plecat prin parohie să vadă situația din urma viscolului care s-a abătut asupra parohiei Gurbănești și să ajute persoanele singure ce au avut de suferit. Ajungând la persoanele vârstnice și singure le-a ajutat să-și creeze cale de acces spre stradă și le-a încurajat să treacă cu bine peste intemperiile vremii cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Cum nici o vizită nu se face cu mâna goală, părintele paroh le-a dăruit și un pachet de alimente. Trebuie să-I mulțumim Bunului Dumnezeu, pentru ca, chiar daca autoritatiile au clasificat aceasta perioada cu “cod roșu”, nu au fost căderi masive de zăpadă ci doar vântul a fost foarte puternic și am trecut cu bine peste această perioadă.

Activitate socială 

În urma vizitelor pastorale efectuate în parohie, preotul Dobre Iulian, a aflat de o familie provenită dintr-o altă localitate cu patru copii de diferite vârste. Unul dintre copii deși este de vârstă școlară nu figura înscris la Școala Gimnazială din Gurbănești datorită lipsei de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Aflând de starea în care se află această familie, părintele Dobre a hotărât să le ofere acestora îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite astfel încât copilul să poată participa la cursurile clasei pregătitoare.

2013-12-28 08.20.43 2013-12-28 08.20.32

”Dăruind vei dobândi!”

În ziua de 5 aprilie 2013 prin bunăvoința și cu ajutorul familiei Hanganu, elevii clasei a VII-a ai Școlii gimnaziale nr. 1 Gurbănești sub directa îndrumare a cucernicului părinte Dobre Iulian au vizitat copii din centrul de plasament ”Orhideea”din localitatea Făurei, județul Călărași. Cu acest prilej ales special în săptămâna ”Să fim mai harnici, să fim mai buni” și a Postului Paștelui în care creștinii încearcă să facă mai multe fapte de milostenie, au oferit pentru fiecare copil un set de lenjerie de pat precum și o pungă cu dulciuri.

După ce au primit darurile aduse de către cucernicul preot împreună cu elevii, copii din centru le-au prezentat spațiile în care locuiesc, au socializat și au realizat împreună o activitate de încondeiere a ouălelor de Paști. Copii din centru au fost încântați de această întâlnire și i-au invitat să mai realizeze și alte activități în comun.

Preot

Dobre Iulian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.